top of page

 

Deze website is het antwoord op de versnippering van alle informatie over bosbaden. Deze website verzamelt zoveel mogelijk informatie voor (potentiële) deelnemers en gidsen van bosbaden in België, met als missie om meer mensen in België te laten bosbaden. Lees zeker de pagina over de algemene voorwaarden en privacy beleid

NIEUWS: 

Na een lange pauze van een halfjaar gaan we de website vanaf februari 2023 updaten en zullen er nieuwe nieuwsbrieven volgen. 

Na een jaar organiseren van bosbadcirkels voor gidsen geven Benten en Steffie de fakkel door aan nieuwe mensen die de gemeenschap van gidsen in 2023 levend houden. 

Op 12 juli 2022 kwam al de negende nieuwsbrief uit: https://shoutout.wix.com/so/5bNgPykHe?languageTag=en#/main 

Elke vierde woensdag van de maand houden de gidsen een cirkels. Ontdek meer in de subsectie 'voor gidsen'. 

Op woensdag 31 maart 2021 organiseren we een cirkel rond 'toerisme'. Meer informatie vind je op de pagina: collectief van gidsen. 

Intussen doet Masterstudent Victoria een onderzoek over natuurverbinding in bosbaden en interviewt ze deelnemers en gidsen van begeleide bosbaden. Tot Pasen. Wil je graag deelnemen aan dit onderzoek? Geef ons een seintje via de contact form

Op 16 maart kwam de vijfde nieuwsbrief uit. Je vindt daar o.a. de kalender voor 21 maart t.e.m. 30 april terug. Klik hier om de nieuwsbrief (en de kalender) te bekijken.

Heb je al de nieuwe podcasts van gidsen Usha, Ingeborg en Steffie gehoord? Je kan ze beluisteren op de pagina van de podcast (via bronmateriaal). 

Vanaf 08 maart 2021 zijn bosbaden (met maximum 10 deelnemers, inclusief gids) weer toegelaten. 

Op dinsdag 23 februari 2021 (19.00-20.30) is de derde cirkel van gidsen gepland. Thema: Expectations. 

Op zondag 14 februari 2021 verscheen de vierde nieuwsbrief. In thema van liefde, chemie, jekanhetwelraden. 

 

Op vrijdag 11 december 2020 hadden we een tweede cirkel. Thema was 'Dreams'. 

Op zaterdag 7 november 2020 hadden we een eerste virtuele cirkel met bijna twintig gidsen uit heel België. Contacteer ons als je graag wil deelnemen. 

Sinds begin november is de bèta versie van de bosbadkaart van Steffie Vandierendonck en Wouter Van Dyck beschikbaar. De bosbadkaart is een 'Interactief e-book met downloadbare bosbadkaart, video's, audioversie en besloten groep om ervaringen uit te wisselen'. Momenteel kan je de bètaversie aanschaffen voor €12. Als je via deze link het boek koopt, gaat €2 van de €12 naar de vrijwilligers achter deze website. In maart 2021 komt de alpha versie uit. 

Vanaf 31 oktober tot waarschijnlijk 13 december 2020 zijn georganiseerde bosbaden verboden. We moeten je niet uitleggen dat het belangrijk is om de herfst en winter ook te bosbaden. Op deze pagina geven we tips mee die je  DIY bosbaden kunnen vergemakkelijken. 

Op 7 november 2020 organiseren we met enkele gidsen een 'autumn meeting' in Robur op Den Eik (Gierle, Antwerpse Kempen) om over bosbaden in Vlaanderen te praten en ideeën uit te wisselen. Deelname is gratis, maar je brengt je eigen lunch. We zullen vooral buiten zitten.  Ben je een gids (in wording) en wil je erbij zijn? Stuur ons een bericht.

Op 12 oktober heb ik enkele website updates gemaakt, o.a. opleidingen voor gidsen,  de lijst van gidsen en boeken over bosbaden. Ook geef ik feedback op een gratis bosbadkaart, een tool om zelf te gaan bosbaden.

Op 9 oktober 2020 werden de corona maatregelen verstrengd. Begeleide bosbaden (met groepen onder 50) zijn toegelaten, als dit door een feitelijke organisatie of een professionele gids wordt georganiseerd. 

Op 16 september 2020 werd de eerste nieuwsbrief met lijst van bosbaden in de vroege herfst verzonden. Je kan deze hier bekijken: 

Kalender 19 september - 10 november 2020

Op 14 mei 2020 heeft een bosbadgids met de corona informatie lijn gebeld. Toen is bevestigd dat gidsen groepen tot 20 personen kunnen gidsen. Het is de taak van de gids om de veiligheid en de hygiëne in de gaten te houden. Als de politie langs komt, kan de gids best aantonen dat hij/zij een (eenmans)zaak heeft. Wil je graag een begeleid bosbad meemaken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Vlak voor het begin van een nieuw seizoen (herfst, winter, lente, zomer, oudevrouwenzomer) krijg je een lijst van allerlei activiteiten. 

Opgelet: DIY bosbaden (met meer dan drie personen) zijn dus nog niet toegelaten. 

Deze website is nog steeds onder constructie. Momenteel werk ik aan een Nederlandse versie, maar later worden ook andere talen toegevoegd. Ik doe dit op vrijwillige basis en probeer toch elke week enkele uren aan deze website en de nieuwsbrief te werken. Soms wel in de achtergrond, door bijvoorbeeld wetenschappelijke artikels te lezen. Ik ben ook graag in het bos en moet ook wat geld verdienen. 

Hoe kan je me helpen?

 

Laat ons zeker via de 'contact form' weten als je feedback hebt voor verbetering of als je mee aan de website wil werken.

Ook nodigen we je graag uit om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Als allereerste kom je te weten wat er allemaal rond bosbaden in België of met Belgen in het buitenland te doen is. Elk seizoen sturen we je een nieuwsbrief met leuke verhalen, tips en activiteiten die je kan doen. Van de late winter tot de oudevrouwenzomer zijn er wel maandelijkse nieuwsbrieven, omdat er dan veel meer nieuws en weetjes zijn. 

bottom of page