top of page

Gidsen in Limburg

Ils Van Dun is opgegroeid met het gewestbos in Ravels als haar achtertuin. Nu woont ze in het prachtige Haspengouw, omringd door fruitbomen, bossen en veel natuur. Ze heeft al haar hele leven natuur nodig om tot rust te komen. Als ze belangrijke beslissingen moest nemen, trok ze zich steeds terug in het bos, daar vond ze de kracht en de antwoorden die ik zocht.  Deze kracht wil ze met iedereen delen. Ze heeft haar opleiding tot shinrin Yoku gids gevolgd bij de academie voor helende natuur. Ze begeleidt shinrin Yoku sessies op verschillende plaatsen in Vlaanderen, maar vooral in Limburg. Het is een luxe om zoveel prachtige bosgebieden in de buurt te hebben.

In Haspengouw o.a. Domein Nieuwenhoven - St Truiden, Herkenrodebossen - Hasselt

De Antwerpse Kempen, nl. Gewestbos - Ravels (omdat ze hier is opgegroeid, blijft ze er graag komen) en Vlaams Brabant, nl. Averbode bos en heide - Averbode. Je kan haar volgen op instagram of haar een email sturen:  ilsvandun(at)gmail.com

Laura Bock is een bewustzijnscoach & bosbadgids. Het is haar missie om deelnemers zich relaxed en geaard te laten voelen door hen te helpen zich terug te verbinden met zichzelf en de natuur. Wandelen in de natuur heeft enorm bijgedragen aan haar herstel van burn-out. Daarom verdiepte ze zich in natuur- en wandelcoaching en kwam ze per toeval uit bij shinrin-yoku. Wat zij intuïtief al ervaren had, kreeg eindelijk een naam. Ze besloot om deze bijzondere manier van natuurbeleving te delen met anderen en schreef zich in voor de opleiding tot gecertificeerd Shinrin-yoku gids bij de Academie voor Helende Natuur.  In oktober 2021 rondt ze haar opleiding af.

Ze gidst vooral in Bosland (Noord Limburg) en midden Limburg.

Meer info op haar website. Je kan haar contacteren via laura@woudwijs.be

Marijke Bastiaens volgde de cursus tot Shinrin Yoku gids aan de Academie voor Helende Natuur. Ze voelde dat ze, naast dicht bij een bos gaan wonen, ook iets meer wou doen voor haarzelf en voor anderen. Toeval bestaat niet en ze kwam op een onverwachte manier met deze cursus in contact. Na het doorlopen van de training en al best wat sessies achter de rug, wil ze graag mensen op een authentieke, 'no nonsense' manier (terug) in contact brengen met de natuur. Haar slogan is: Shinrin Yoku gaat over verbinden, herverbinden of onze verbinding met de natuur versterken. Het gaat niet over denken, feiten of analyseren. Het gaat over 'er zijn.' Ze spreekt Nederlands en Frans en gidst vooral in Nationaal Park Hoge Kempen. Momenteel werkt ze nog aan haar website. Meer informatie volgt. 

18176496712104046.jpg
17905390543794701.jpg
17906231170862269.jpg
bottom of page