Gidsen in Limburg

Ils Van Dun is opgegroeid met het gewestbos in Ravels als haar achtertuin. Nu woont ze in het prachtige Haspengouw, omringd door fruitbomen, bossen en veel natuur. Ze heeft al haar hele leven natuur nodig om tot rust te komen. Als ze belangrijke beslissingen moest nemen, trok ze zich steeds terug in het bos, daar vond ze de kracht en de antwoorden die ik zocht.  Deze kracht wil ze met iedereen delen. Ze heeft haar opleiding tot shinrin Yoku gids gevolgd bij de academie voor helende natuur. Ze begeleidt shinrin Yoku sessies op verschillende plaatsen in Vlaanderen, maar vooral in Limburg. Het is een luxe om zoveel prachtige bosgebieden in de buurt te hebben.

In Haspengouw o.a. Domein Nieuwenhoven - St Truiden, Herkenrodebossen - Hasselt

De Antwerpse Kempen, nl. Gewestbos - Ravels (omdat ze hier is opgegroeid, blijft ze er graag komen) en Vlaams Brabant, nl. Averbode bos en heide - Averbode. Je kan haar volgen op instagram of haar een email sturen:  ilsvandun(at)gmail.com

Laura Bock werkte jarenlang als maatschappelijk werker met kinderen, jongeren en ouders. Totdat ze in een burn-out belandde. In die tijd deed ze heel wat inzichten op waardoor verandering onvermijdelijk was. Zo startte ze o.a. een opleiding in avondonderwijs en werd ze ondergedompeld in coachingstechnieken. Wandelen in de natuur heeft enorm bijgedragen aan haar herstel. Daarom verdiepte ze zich in natuur- en wandelcoaching. In oktober 2020 begon ze bosbaden te gidsen. Ze richt zich vnl. op sensitieve vrouwen met burn-out en/of stressklachten en zet hiervoor de helende kracht van het bos in. Ze gidst vooral in Limburg.

In 2021 volgt ze de opleiding tot Shinrin-yoku gids bij de Academie voor Helende Natuur. Meer info op haar website (https://leiddraad.be/). Je kan haar contacteren via instagram of laura@leiddraad.be 

Marijke Bastiaens volgde de cursus tot Shinrin Yoku gids aan de Academie voor Helende Natuur. Ze voelde dat ze, naast dicht bij een bos gaan wonen, ook iets meer wou doen voor haarzelf en voor anderen. Toeval bestaat niet en ze kwam op een onverwachte manier met deze cursus in contact. Na het doorlopen van de training en al best wat sessies achter de rug, wil ze graag mensen op een authentieke, 'no nonsense' manier (terug) in contact brengen met de natuur. Haar slogan is: Shinrin Yoku gaat over verbinden, herverbinden of onze verbinding met de natuur versterken. Het gaat niet over denken, feiten of analyseren. Het gaat over 'er zijn.' Ze spreekt Nederlands en Frans en gidst vooral in Nationaal Park Hoge Kempen. Momenteel werkt ze nog aan haar website. Meer informatie volgt. 

18176496712104046.jpg
17905390543794701.jpg
17906231170862269.jpg