top of page

Oost-Vlaanderen

How-to-Grow-English-Bluebells-FB.jpg

Gidsen in Oost-Vlaanderen

(Update 03 March 2023)

Benten Martens is een Forest Mind Instructor & Mindful Shinrin Yoku Guide
Regio: Hotondbos in Kluisbergen (Oost-Vlaanderen), Mer de Sable & Bois de Stambruges in Stambruges (Henegouwen)

specialisatie: hoogsensitieve en overprikkelde personen

contact: nature@bentenmartens.be 

www.bentenmartens.be

Forest Mind: elke donderdag van 15 - 17u

Shinrin Yoku: elke zondag van 9 - 12u

Katriina Kilpi is een Finse gids (ForestMind) en duizendpoot die heel wat pionierswerk in België heeft verricht. Haar website is https://www.natureminded.be/. (Meer info volgt)

Marian Ceuppens van Caminando Coaching is gecertificeerd natuurcoach en organiseert naast coachingsessies ook stiltewandelingen en bosbaden. Haar werkveld is Gent en de brede omgeving van Gent. Voor Bosbaden neemt ze jou mee naar de Makegemse bossen nabij Merelbeke en naar het Drongengoedbos in Aalter. Voor haar is verbinding met je eigen natuur, met het ongepolijste wilde zelf, de essentie van een vervuld leven. Verbinding en verbondenheid met de natuur is de sleutel hiertoe. Ze neemt je mee op weg naar vertragen, verstillen, voelen, ervaren. Zintuigen op scherp; openen voor de antwoorden en spiegels die de wilde natuur ons biedt. Je vindt meer info op haar website caminando coaching. Je kan haar ook volgen op FB en Instagram. Haar website is www.caminando-coaching.com

Emmy Schockaert is een creatieve bosbadgids/natuurcoach. Zij gidst vooral in bossen in de Vlaamse Ardennen. Ze is ook de bezielster van Barrevoets. De natuur is haar passie en groene draad in het leven. Met Barrevoets wil ze een schakel zijn in de verbinding tussen mens en natuur. Haar opleidingen van natuurgids, herborist, natuurcoach en bosbadgids (Shinrin Yoku/Metzamieli) bundelt ze in begeleide wandelingen. Hierbij staat niet het wandelen maar het vertragen, verstillen en prikkelen van de zintuigen centraal. Emmy gebruikt onze Keltische achtergrond graag als leidraad. De seizoenen en het ritme in de natuur zijn haar inspiratiebron. Ook werkt zij vaak samen met CM. Je kan haar volgen op facebook en instagram

Usha Henning van Inside Nature neemt je graag mee de natuur in tijdens bosbaden, sessies natuurcoaching, loopbaanbegeleiding en/of dansworkshops (authentic movement). Ze is vooral actief in Gent, Merelbeke, Brakel, Geraardsbergen, Wetteren en Aalst.

Tijdens deze activiteiten word je uitgenodigd om je te verbinding met de natuur om je heen en je eigen innerlijke natuur en ritme. We maken immers deel uit van de natuur. De rest van de natuur spiegelt ons veel over onszelf en hoe we in het leven staan. In een bosbad nodigt Usha je uit om bewust en in stilte de natuur in te gaan en zo ervaar je het leven in het bos op een intense manier. Je zet al je zintuigen open en dompelt jezelf dus echt onder in de geuren en kleuren van het bos: een waar bosbad. Dit brengt je in het hier en nu en geeft je energie, ruimte, gezondheid en inspiratie. 

Tijdens het bosbaden, de coachings en workshops bundelt ze haar kennis en ervaring als bosbadgids en natuurcoach (opleidingen bij Shizendo en Innersteps) natuurgeneeskundig therapeut, lichaamsgericht therapeut, en psychisch/sociaal coach en counselor (Hogeschool Hippocrates NL) sjamanisme, familie- en systeemopstellingen en dansexpressie/Authentic movement. 

Usha werkt samen met o.a. CM, Steunpunt geestelijke gezondheidszorg, ANB en Natuurpunt. 

Je kan haar volgen op facebook of via haar blog en nieuwsbrief. Neem gerust contact op: https://insidenature.be/contact.html of telefonisch via 0474936867. 

bottom of page