top of page

Heidi Rau

Natuurcoach, Natuurgids en bosbadgids


Heidi Rau is natuurcoach, natuurgids én … bosbadgids! Met andere woorden ze heeft twee grote passies: de NATUUR en mensen erin onderdompelen om ervan te genieten! Van kleins af aan was ze een buiten-ravotter en wou ze diertjes ontdekken. Op zondag ging ze bij de Brugse ijsberen om door de 4 seizoenen heen in de open lucht te sporten en te zwemmen. Later groeide bij haar de fascinatie voor de mens die ze als één met de natuur beschouwde. Ze werkte o.a. als ergotherapeut, gestalttherapeut en assisteerde bij bio-energeticagroepen.


Nu neemt ze mensen zelf mee op haar pad om te “bosbaden”, want in de natuur komt elk stap voor stap weer in contact met zijn lichaam. Je onthaast er, je aardt, je ademt je vrij en je gebruikt je zintuigen intenser. Je stemt je af op de natuur waardoor je hier en nu aanwezig bent. Zo ontstaat er verbinding met jezelf, de anderen en de natuur. Door die ervaring kom je thuis bij jezelf en ontdek je weer je eigen echte, vertrouwde natuur. Heidi geeft nu “bosbaden” in de regio Brugge. Ze werkt samen met het Fika huis en de Herstelacademie Noord-West-Vlaanderen.


Je kan contact opnemen door een mailtje te sturen naar heidi.rau@telenet.be. Verdere info vind je op FB pagina “Verbinden”.

Heidi Rau
bottom of page