top of page

Ook in België heeft bosbaden wortel geschoten. De definitie van bosbaden omvat alle preventieve of curatieve praktijken die plaatsvinden in het bosmilieu.

Termen die je vaak hoort zijn, shinrinyoku, baden in het bos, bostherapie, forest mindfullness, forest mind en zo...  

Dit kan allemaal best verwarrend zijn. 

Deze praktijken hebben een gelijkaardig kenmerk: ze hebben als doel om zoveel mogelijk zintuigen te prikkelen. Veel beoefenaars zullen langzaam hun capaciteit van voelen verscherpen. Het resultaat is dat ons lichaam zich ontspant en uiteindelijk ook de geest zich ontspant en verheldert. 

Bostherapie gaat een stap verder. Je kan het bosbaden noemen, maar niet elk bosbad kan je bostherapie noemen.

In bostherapie wordt het bos de therapeut die de beoefenaar geeft wat hij of zij nodig heeft. Bostherapie gidsen zorgen voor een comfortabele en een veilige omgeving waardoor de beoefenaar zijn of haar eigen medicijn kan vinden, op zijn/haar tempo. 

Klik op een van de rechtste knoppen om meer te ontdekken. 

We willen het water niet heruitvinden. Er bestaan al veel artikels en boeken over bosbaden. Ook in het Nederlands. Daarom bundelen we alle informatiebronnen samen op enkele pagina's.

 

Bovendien raden we je aan om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Zo leer je mondjesmaat meer over bosbaden.  

93253453_2343625722603108_23509651925961

Nog niet alle knoppen werken; omdat de website nog steeds in constructie is. Als het in orange is, betekent het dat het nog niet klaar is.  Maar we laten je alvast zien waar we aan werken. (Laatste update: 23 januari 2023)

Bosbaden voor je gezondheid: preventie
Bosbaden voor je gezondheid: hulp bij helen
Bosbaden tegen eenzaamheid
bottom of page