top of page

West-Vlaanderen

Contact persoon: Steffie Vandierendonck

Een aantal gidsen in Provincie West-Vlaanderen  kijken momenteel om een feitelijke vereniging op te starten. Naast de koepel zijn er ook nog onafhankelijke gidsen actief in West-Vlaanderen.

Gidsen in West-Vlaanderen

(Update 09 March 2023)

Ann Vanhooreweder is een gecertificeerde Bezielde, enthousiaste Shinrin Yoku Gids. Zij volgde een jaar lang deze praktische opleiding volgens de energie van de seizoenen en de methode van de Shinrin Yoku Academie in Nederland.
Haar opleiding tot facilitator ‘ Biodanza in de natuur ‘ kreeg zij van Eliane Matuk, vrouw van Rolando Toro, in de prachtige natuur van Slovenië.
Het liefst van al mediteert zij in de natuur met de energie van ‘ Je lichtlichaam ontwaken ‘, om er eentje te benoemen.
Ann begeleidt de Shinrin Yoku wandelingen en ook haar natuurtraject ‘ Year of the Soul ‘ vooral in het Beernemse Lippensgoed-Bulskampveld. Zij heeft daar een mooie verbinding met deze bosatmosfeer. Haar motto ' There is beauty in simplicity '.
In haar natuurtraject werkt zij eveneens met energie van de seizoenen en vloeien het Bosbaden, Biodanza in de natuur, Meditatie, de verbinding met bomen, kruiden, bloemen, de bosatmosfeer, ethiek en esthetiek als één geheel samen.
Ann laat mensen genieten, vertragen, verstillen, plezier in het verbinden en vooral in hun eigen ritme ‘ Zijn ‘ in de helende kracht van het bos. Hierdoor komen zij terug tot hun diepste essentie in een respectvolle wederkerigheid met alles wat leeft en ervaren de deelnemers een grotere zielsprong.
Ontdek haar website : https://www.annvanhooreweder.be/
Connect met haar op facebook : https://www.facebook.com/ann.vanhooreweder

Danny Dewulf is een Natural Mindfulness en Nature Connection gids. Hij begeleidt bos- en bosbadwandelingen in de bossen van het Brugse Ommeland (vnl. (Ryckevelde, maar ook Tudor-Beisbroek en Tillegembos) en aan de kust (Duinbossen, Zeebos).Hij organiseert ook geregeld boswandelingen tijdens Nieuwe en Volle Maan. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd (Natural Mindfulness, Shinrin Yoku-Forest Bathing, Mindfulness Based Nature & Forest Therapy, Meditatie & Reiki praktijkopleiding). Deze ervaringen vloeien samen met een achtergrond in Druïdisme, waar we met de elementen en de seizoenen werken; ook de relatie en verbinding/verbondenheid met de bomen en het bos is een diep geworteld bewustzijn. Zijn droom is om de verbondenheid van de mensen met de natuur terug te laten voelen, de waarde van de natuur te (h)erkennen en een samenleving te bevorderen met respect en zorg voor al wat leeft. Je kan hem bereiken via: NorthStar.centrum@gmail.com of zijn facebookpagina: NorthStar Centrum

Website in opbouw.

Heidi Rau is natuurcoach, natuurgids én … bosbadgids! Met andere woorden ze heeft twee grote passies: de NATUUR en mensen erin onderdompelen om ervan te genieten! Van kleins af aan was ze een buiten-ravotter en wou ze diertjes ontdekken. Op zondag ging ze bij de Brugse ijsberen om door de 4 seizoenen heen in de open lucht te sporten en te zwemmen. Later groeide bij haar de fascinatie voor de mens die ze als één met de natuur beschouwde. Ze werkte o.a. als ergotherapeut, gestalttherapeut en assisteerde bij bio-energeticagroepen. Nu neemt ze mensen zelf mee op haar pad om te “bosbaden”, want in de natuur komt elk stap voor stap weer in contact met zijn lichaam. Je onthaast er, je aardt, je ademt je vrij en je gebruikt je zintuigen intenser. Je stemt je af op de natuur waardoor je hier en nu aanwezig bent. Zo ontstaat er verbinding met jezelf, de anderen en de natuur. Door die ervaring kom je thuis bij jezelf en ontdek je weer je eigen echte, vertrouwde natuur. Heidi geeft nu “bosbaden” in de regio Brugge. Ook organiseert ze samen met haar collega jaarlijks een natuurvierdaagse. Welkom! Je kan contact opnemen door een mailtje te sturen naar heidi.rau@telenet.be. Verdere info vind je op FB pagina “Verbinden”.

Thierry Van Den Bussche is een gecertificeerde shinrin-yoku-gids volgens de methode van de Shinrin-Yoku Academy in Nederland. Hij wil mensen via het bos graag liefdevol terug in hun aangename, natuurlijke ritme brengen in harmonie met de natuur. Aanwezigheid in het moment, met aandacht voor en op de locatie, gronding en balans, verbonden met echtheid/waarheid/puurheid, terug één met het geheel en verwondering en magie zijn zijn kernwoorden (-waarden). 

Thierry begeleidt kleine groepen deelnemers in Bellegem bos (Kortrijk) en Mortagnebos (Zwevegem).

Naast bosbad-gids is hij ook energetisch masseur, energie- en lichaamswerker. 

Bekijk zijn website op: www.nietsdanzijn.be . Je kan Thierry ook volgen op Facebook: www.facebook.com/nietsdanzijn en/of op Instagram: www.instagram.com/nietsdanzijn

Ingeborg Verplancke is een wandelcoach en bosbad/Shinrin-Yoku-gids. Ze gidst vooral in het Muziekbos, Bulskampveld, Bellegem Bos, Mortagnebos, Orveytbos, Brakelbos. Haar website is https://levenswandel.be/. Ook heeft zij een facebook pagina. Zij geeft ook opleidingen, en heeft verschillende gidsen (vooral in West-Vlaanderen) opgeleid. 

Katty Hubrecht is een gecertificeerde “Shinrin-Yoku-gids“ en deed haar opleiding aan de “Academie-voor-helende-natuur”. Als gids wil ze graag mensen bezielen, inspireren en de helende kracht van het bos laten voelen om zo dichter bij zichzelf, de natuur en de bron van leven te komen.

Meer info op haar website :  of fb pagina : “Shinrin-Yoku, puur bosbaden”. 

Steffie Vandierendonck is relaxatietherapeut, stress- en burn-outbegeleider en natuurgids. Ze volgde haar bosbadgids opleiding bij Provinciedomein Bulskampveld en gidst in West-Vlaanderen. Daarnaast is ze ook een moderne druïde waarbij opnieuw leren leven en werken volgens je eigen ritme in overeenstemming met de natuur centraal staat.  Steffie hielp mee aan de bosbadgeluiden podcast en ze ontwikkelde de bosbadkaart met bijhorend e-book en audioversie waarmee je in eender welk bosrijk gebied zelf op bosbad kan gaan. Je kan haar volgen via haar website https://www.zinbrengers.info 

bottom of page