Bosbaden voor Bedrijven
Update 20 februari 2021: Deze pagina (en de bijhorende subpagina's) zijn nog niet volledig en gepubliceerd, maar in de volgende weken ga ik uitschrijven waarom bosbaden wel eens een deel van het bedrijfsleven (in tijden van corona) kan (en zou moeten) zijn.
ā
Het tijdperk van de bedrijfskantoren is gedaan. Facebook, twitter en andere grote bedrijven hebben al laten weten dat werknemers voortaan de keuze hebben om deeltijds of volledig thuis te werken. Alleen een klein percentage moet na de coronacrisis voltijds in een kantoor zijn.
Er zijn echter nog wel andere ziektes en crisissen die het bedrijfsleven verstoorden, zoals burnout en de lokale effecten van de klimaatsveranderingen, bodemuitputting en vervuiling.
Misschien is nu het tijdperk van bedrijfsbossen en bijhorende activiteiten aangebroken. Buitenvergaderingen die de productiviteit, creativiteit , de gezondheid (fysieke en mentale) gezondheid en de veerkracht van je werknemers vergroot.
ā
Bosbaden is een deel van natuurgebaseerde praktijken waarvoor alsmaar meer wetenschappelijk bewijs van het nut verschijnt. Welke Vlaamse bedrijven zullen als eersten bosbaden als activiteit aanbieden, of zelfs een vergadering omvormen naar een aangepast 'bedrijfsbosbad'?
ā
ā
-------------
ā
Niet iets nieuws
Onze voorouders hielden ook vergaderingen in de schaduw van lindebomen. Meer informatie volgt.
ā
ā
Meer creativiteit
Tijdens een klas innovatiemanagement leerde ik in welke omgevingen medewerkers hun meeste en beste ideeën krijgen. Volgens wetenschappelijk onderzoek. Nee, niet in een vergaderruimte in een kantoor. Tenzij de vergadering zo saai is dat mensen dagdromen. De beste omgeving voor creativiteit is de natuurlijke omgeving.
ā
Burnout preventie
Wist je dat bedrijven in Vlaanderen verplicht zijn om te investeren in programma's ter preventie van burnout, een van de grootste pandemieën in onze welvaartseconomie? Maar er is een laag aanbod aan programma's.
ā
ā
ā
ā
ā
ā