top of page
Stained Tree

Essentiële oliën 

Een nieuwe rubriek in de nieuwsbrief.

Elke keer belicht Ilona Gosseries een essentiële olie. 

Contacteer haar voor meer informatie

via de contact form van deze website. 

Wie ben ik? 

Ik ben een mama van twee tieners en een full-time werkende vrouw. Ik ben een perfectionist en neem daarom vaak te veel hooi op mijn vork. Ik wil ook alles zelf doen. Gelukkig heb ik al een paar keer kunnen gaan bosbaden wat voor mij een echte verademing was, een tot rust komen uit het gejaagde leven, even weg van alles... Dit gecombineerd met de essentiële olietjes werkt echt om je intens te ontspannen. 

Welk merk kies ik en waarom? 

Persoonlijk werk ik met de essentiële olie van Young Living . Zij geven de garantie 'From seed to seal', dwz dat ze het hele proces van de groei van het natuurlijk ingrediënt dat je nodig hebt (bloem, boom, kruid, enz...) over de fabricatie van de olie opvolgen tot het in het flesje zit. Zij werken dan ook met hun eigen boerderijen en alleen maar met natuurlijke middelen voor bijvoorbeeld het bestrijden van rupsen gebruiken ze gewoon een ader kruid dat ze naast het kruid zetten welk ze nodig hebben om de schadelijke diertjes te verjagen. Nooit gebruiken ze chemische en giftige stoffen. De olietjes zijn ook 100% natuurlijk.

Tips voor gebruik

Je kan de olie steeds verdund smeren, ruiken of diffusen.

Bij het diffusen moet je er wel op letten dat je de olie niet verwarmt want dan verbrand je deze en krijg je niet de gewenste effecten. Gebruik hierbij een goede diffuser.  Waarom is het zo belangrijk om een diffuser te nemen van goede kwaliteit?
De manier van verstuiven is heel belangrijk. Je wilt natuurlijk dat jouw kwaliteitsoliën ook optimaal in de lucht verstuifd worden.
De diffusers van Young Living zijn uitgebreid getest op hun verstuivingsvermogen. Door de ultrasonische trilplaat worden de diffusers op een goede manier koud verstuifd in de ruimte, waardoor de kwaliteit van de olie gewaarborgd blijft.
Daarnaast is het materiaal waarvan de diffuser gemaakt is van essentieel belang. De binnenkant van de diffusers is gemaakt van hoogwaardig plastic, dat niet aangetast zal worden door de oliën en waardoor er dus ook geen plastic in de lucht (en je luchtwegen) terecht zal komen.
Er zijn namelijk heel wat diffusers van mindere kwaliteit op de markt die niet van dit hoogwaardig plastic gemaakt zijn en waarbij het plastic dus aangetast wordt door de pure oliën met alle gevolgen van dien. Kies dus heel bewust voor een kwaliteitsdiffuser van Young Living om jouw oliën te verstuiven.

Voor het ruiken hoef je maar 1 drupje op je hand te doen en de beide handen dan op elkaar wrijven. Daarna maak je een kommetje met beide handen en legt deze over je neus. In het begin niet te dicht en hevig inademen omdat de oliën zo intens zijn.

Voor het smeren gebruik je enkele druppels van de essentiële olie en dan verdun je die in wat we een draagolie noemen. Bij Young Living hebben ze hiervoor de V6-olie maar je kan ook amandelolie of jojoba gebruiken. Meestal is de juiste verhouding 1 drupje essentiële olie (EO) op 10 ml basisolie. Je mag de olie nooit in je ogen of oren smeren. Kreeg je toch olie in je oog dan moet je dit verdunnen met draagolie, nooit met water dat werkt echt niet en maakt het enkel erger. Indien je een olie een eerste keer gebruikt, probeer dan steeds even op je arm om te zien of je niet allergisch reageert en doe dit best verdund doordat ze zo krachtig zijn. Vaak wordt er op de voeten gesmeerd omdat deze één van de snelste gebieden is om de olie te absorberen doordat de poriën daar zo groot zijn.

 Andere gebieden die de olie snel absorberen zijn de polsen en het gebied achter de oren.

Connectie met Bosbaden

(Deze uitleg volgt)

Februari 2021 - nieuwsbrief: Lavendel 

Maart 2021 - nieuwsbrief: Lemon 

bottom of page