top of page

Updates Bosbaden Vlaanderen 2020

bosbaden bos in zonlicht
bosbaden-vlaanderen-update-2020

Op vrijdag 11 december 2020 hadden we een tweede cirkel. Thema was 'Dreams'. 

Op zaterdag 7 november 2020 hadden we een eerste virtuele cirkel met bijna twintig gidsen uit heel België. Contacteer ons als je graag wil deelnemen. 

Sinds begin november is de bèta versie van de bosbadkaart van Steffie Vandierendonck en Wouter Van Dyck beschikbaar. De bosbadkaart is een 'Interactief e-book met downloadbare bosbadkaart, video's, audioversie en besloten groep om ervaringen uit te wisselen'. Momenteel kan je de bètaversie aanschaffen voor €12. Als je via deze link het boek koopt, gaat €2 van de €12 naar de vrijwilligers achter deze website. In maart 2021 komt de alpha versie uit. 

Vanaf 31 oktober tot waarschijnlijk 13 december 2020 zijn georganiseerde bosbaden verboden. We moeten je niet uitleggen dat het belangrijk is om de herfst en winter ook te bosbaden. Op deze pagina geven we tips mee die je  DIY bosbaden kunnen vergemakkelijken. 

Op 7 november 2020 organiseren we met enkele gidsen een 'autumn meeting' in Robur op Den Eik (Gierle, Antwerpse Kempen) om over bosbaden in Vlaanderen te praten en ideeën uit te wisselen. Deelname is gratis, maar je brengt je eigen lunch. We zullen vooral buiten zitten.  Ben je een gids (in wording) en wil je erbij zijn? Stuur ons een bericht.

Op 12 oktober heb ik, Wendy Wuyts, enkele website updates gemaakt, o.a. opleidingen voor gidsen,  de lijst van gidsen en boeken over bosbaden. Ook geef ik feedback op een gratis bosbadkaart, een tool om zelf te gaan bosbaden.

Op 9 oktober 2020 werden de corona maatregelen verstrengd. Begeleide bosbaden (met groepen onder 50) zijn toegelaten, als dit door een feitelijke organisatie of een professionele gids wordt georganiseerd. 

Op 16 september 2020 werd de eerste nieuwsbrief met lijst van bosbaden in de vroege herfst verzonden. Je kan deze hier bekijken: 

Op 14 mei 2020 heeft een bosbadgids met de corona informatie lijn gebeld. Toen is bevestigd dat gidsen groepen tot 20 personen kunnen gidsen. Het is de taak van de gids om de veiligheid en de hygiëne in de gaten te houden. Als de politie langs komt, kan de gids best aantonen dat hij/zij een (eenmans)zaak heeft. Wil je graag een begeleid bosbad meemaken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Vlak voor het begin van een nieuw seizoen (herfst, winter, lente, zomer, oudevrouwenzomer) krijg je een lijst van allerlei activiteiten. 

​Opgelet: DIY bosbaden (met meer dan drie personen) zijn dus nog niet toegelaten. 

Deze website is nog steeds onder constructie. Momenteel werk ik aan een Nederlandse versie, maar later worden ook andere talen toegevoegd. Ik doe dit op vrijwillige basis en probeer toch elke week enkele uren aan deze website en de nieuwsbrief te werken. Soms wel in de achtergrond, door bijvoorbeeld wetenschappelijke artikels te lezen. Ik ben ook graag in het bos en moet ook wat geld verdienen. 

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


Kommentointi on poistettu käytöstä.
bottom of page